חרדת נטישה אצל בן 1.4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/08/2016 | 20:58 | מאת: ענת

עוברת לאחרונה תקופה לא קלה עם בן ה1.4, אשמח להכוונה. הוא נמצא איתי עד היום בבית, בספטמבר מתחיל גן מאחר ואני צפויה ללדת עוד שלושה חודשים. הזמן שלו איתי בבית היה די אינטנסיבי. אין לנו כמעט עזרה ובעצם עזבתי אותו מאוד מעט, כמעט תמיד נשאר עם בעלי. אולי בגלל זה הוא לא ממש פיתח לפני גיל שנה חרדת נטישה קלאסית עם בכי חזק כשאני יוצאת מהחדר, ותמיד היה מאוד עצמאי - מתחבר בקלות לזרים (גם אם חשש מהם במקרים מסוימים), משחק עצמאית בגינה, מאוד אוהב חברת ילדים אחרים. ראיתי בזה תמיד סימן לביטחון ושלווה. בגיל שנה גמלתי אותו מהנקה בגלל ההריון ואז התחיל להראות סימנים של חרדת נטישה יותר ברורים, בעיקר נצמד אלי כל היום במשך שבועיים-שלושה. נתתי לו כמה יחס שהיה צריך וזה מאוד השתפר. בשבועות האחרונים שוב יש גל של חרדת נטישה. אני דואגת כי קראתי שאם חרדת נטישה לא יורדת בהדרגה זה סימן להתקשרות לא טובה בין ההורה לילד, ובתור אחת שלפחות ניסתה כמה שיכלה לגדל את הילד שלה תוך מענה תמידי לצרכים זה קצת מבאס אותי

שלום ענת אני לא חושב שאת צריכה לדאוג יותר מדי בנושא הילד שלך בן 1.4 . מה שקראת לגבי חרדת נטישה תשכחי. לדעתי לילד שלך אין בעיה מיוחדת .לכל הילדים יש חרדת נטישה. המקור העיקרי של החרדה הוא מולד ואם לאחד ההורים יש רמת חרדה גבוהה הוא מוריש אותה לילדים שלו..תתנהגי רגיל בביטחון תשאירי אותו בגן תקשיבי לגננת יש לה ניסיון. .תתנהגי בביטחון ביציבות אל תרחמי עליו בכלל מדי ותשתדלי להיות אתו איפה שאפשר אבל בלי להזניח את הדברים החיוניים . המתנה הכי גדולה שאפשר לתת לילד היא עצמאות מהגיל הכי צעיר . אל תבכי איתו ואל תראי לו רגישות גדולה. אם בעלך יותר רגוע תני לו לעשות את הדברים שדורשים פרידה.תנסי להפחית את החרדות שלך הן מוגזמות. אני ממליץ על הספר הכל חרדות מאת טובי פלד בהצלחה,והצלחה תיהיה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים