ילד שלא זז בלי התניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/05/2015 | 21:26 | מאת: אמא לבן6

שלום, אני אמא לבן 6 וחצי (יש עוד ילדים בבית בכל הגילים). הוא ילד מקסים, נוח, מנומס. אבל לא זז. כל פעולה שאני מבקשת ממנו מתקבלת בהתעלמות. צריך להגיד כל דבר המון פעמים עד שהוא זז. למשל לנעול נעליים, להביא את הקלמר, לשטוף ידיים (כמובן שלא מדובר בלקחת ממתק שאז הוא זז כמו טיל). אפשרות נוספת היא תמריץ: אם תסיים מהר להרים את הצעצועים תוכל לרדת לחצר או איומים: אם לא תתלבש מהר הבוקר תקבל רק עוגיה אחת במקום 2. רכשתי שעוני חול של 10 דקות רבע שעה, ואני מצליחה להפעיל את הילד כמעט ורק עם שעוני חול. גם הגננת מדווחת שהוא מתעלם מבקשות, ויש צורך לקראו לו מספר פעמים עד שהוא נגש למטלה. אשמח לעצה טובה.

שלום רב יש לך ילד חכם .הוא יודע איך להשיג את מה שהוא רוצה. תמשיכי להפעיל אותו כמו שאת עושה עד עכשיו. תגיעו אתו להסכם של מטלה אחת שהוא עושה וזן חובתו ותרומתו למשפחה. אל תצפו לשינוי גדול .

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים