חרדה מאסלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/05/2015 | 14:24 | מאת: ג'ואל

שלום רב נכדתי בת 3 ו 4 חודשים. יש לה חרדה מאסלה. היא לא מוכנה לשבת בשירותים לא לפיפי ולא לקקי. גם כאשר היא ישבה היא התאפקה ולא עשתה דבר. הבת שלי הלכה לטיפול ושם המטפלת היבחנה סוג של חרדה חברתית - הגישה שלה היא לזרום עם הילדה ולתת טיטול כל פעם שהיא מבקשת. עד שהיא תבקש לבד ללכת לשירותים. ניסינו את זה כ 3 חודשים אך לא הייתה התקדמות. הבת שלי החליטה בעצה אחת עם הגננת להוריד לה לגמרי את הטיטול כך שלא תהיה לה ברירה והיא תסכים לעשות בשירותים. אז מה שקורה הוא או שהיא מפספסת או שהיא מתאפקת.על קקי אין מה לדבר- מתאפקת ימים שלמים- ללכת לשירותים היא לא מוכנה. אם פעם היא עוד הייתה מוכנה לשבת עכשיו גם לזה היא לא מסכימה . כך שאף אחת מהגישות לא השיגה את מטרתה. זקוקים לעצה. קשה לראות אותה כל היום בוכה ומבקשת טיטול תודה מראש ג'ואל

שלום ג'ואל כדאי להחזיר את הטיטול ולתת לזמן לעשות את שלו. לא יגרם לה שום נזק אם תלך עם טיטול עוד זמן . כן עלול להיגרם לה נזק אם תפתח תגובת עצירות וחרדות מהמערכת ההורית והחינוכית. גמילה לא צריכה להיות בכוח והפחדות.זה תהליך טבעי שמגיע בקצב אישי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים