ילד בן 4 עם נטיות היעלבות קשות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/02/2015 | 14:51 | מאת: ימית

שלום, יש לי ילד בן 4 שנוטה להיעלב כמעט מכל דבר. גם הגננת לקחה אותי לשיחה והעירה את תשומת לבי לנושא. לטענתה הוא נוטה להיעלב כמעט מכל דבר ולהתכנס בתוך עצמו כשזה קורה או להתעצבן . וגם מדברים הכי קטנים שבדרך כלל ילדים אחרים בכלל לא מתייחסים אליהם. לטענתה יש לו בעיה בויסות רגשי והמליצה לי לקחת אותו לייעוץ פסיכולוגי/לרכיבה טיפולית/לחוג ספורט שקצת יעזור לו להיפתח. חשוב לציין שגם בבית אני נתקלת בהתנהגות מאוד דומה וזה ממש קשה . אנחנו מרגישים שממש צריך ללכת על ביצים לידו ולהיזהר ממה שאנחנו אומרים לו. אשמח לקבל הכוונה איך להתחיל לטפל בבעיה. תודה

שלום רב יתכן ויש לילד בעיה בוויסות חושי ויתכן והוא חרד ונפגע בקלות .אני מציע שתלכו לשיחת אבחון ויעוץ עם פסיכולוג וביחד תבחרו כיוון . בכל אופן זו תכונה שיש בה פגיעות רבה ולא תעבור במהירות .בבסיס נמצא חרדה .

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים