איבוד ביטחון עצמי לאחר הסגר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/10/2020 | 19:16 | מאת: מאי

שלום רב, בני בן 3 , התחיל השנה גן עירייה לראשונה. לפני כן היה שנתיים במעון ויצ"ו. ביוני עבר גמילה מחיתולים שהייתה מוצלחת מאוד. הלך לו מצויין ולא פספס כמעט בכלל. בתחילת ספטמבר כשהתחיל הגן גם כן הלך לו מצוין ולא פספס כלל. ואז התחיל הסגר... בסגר עצמו אני ובעלי שנינו עובדים חיוניים נאלצנו לעבוד אף יותר מהרגיל. ההורים שלי עזרו לנו מאוד ושמרו על הילד כל יום במהלך הסגר. עם זאת, בעקבות חשש מהקורונה הם היו איתו בבית בלבד ואחר הצהריים כשאנחנו היינו איתו לא נפגשנו כלל עם ילדים אחרים כדי לא לסכן את ההורים. כך שכל אותו חודש בסגר היה עם הסבים שלו וההורים שלו בלבד מבלי לראות כלל אנשים אחרים. לאחר הסגר חזר לגן (כבר כמעט שבועיים) ומאז מתנהג מאוד שונה. מפספס רוב הפעמים ומאושר להגיד שהוא עושה פיפי וקקי בתחתונים. פתאום נדיר שאומר שיש לו פיפי או שהולך לסיר. פשוט עושה על עצמו ומתעלם מזה. בשיחה עם הגננת שלו היא אמרה גם שהיא מרגישה שהוא איבד משהו בביטחון העצמי שלו. שהוא נהיה 'תלותי' מאוד בגן . רוצה שיאכילו אותו ושיחזיקו לו את הבקבוק מים כשהוא שותה. יש לציין שבבית הוא מדבר על הגננת שלו הרבה, ומספר רק דברים טובים כך שאנחנו לא חושבים שרע לו בגן. נשמח לעצה מה לעשות, מאוד מתוסכלים מהמצב ופוחדים שנגרם בסגר נזק גדול.

שלום מאי הילד החמוד שלכם מגיב בחרדה לשינוי שנכפה עליו הפרידה ממכם ומחברת הילדים הגבירה את החרדות שלו וכתוצאה מכך הוא פחות מודע לתחושות שלו ופחות שולט בצרכים שלו כדאי לדבר אתו ולהסביר לו מה לעשות בנושא הצרכים אבל בלי לחץ רק בהסברים. כדאי לכם מאד להגיע ליעוץ כדאי לדעת כיצד להתנהג המצב הזה. בהצלחה טובי פלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים