בדידות בהפסקות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/09/2008 | 22:03 | מאת: ריקי

בני בן 8 בכתה ב' בודד מאוד בהפסקות. לטכנתו אין לו עם מי לשחק, אף אחד לא רוצה לשחק איתו וכולם לועגים לו. הוא לא מצליח למרות נסיונות שלו להתחבר לאף אחד. "נעול" רק על ילד אחד שהוא מנהיג בכתה, ועם זאת בדרך כלל מפנה לו עורף. קשה לי לראות את בדידותו ועצבותו ואני לא יודעת כיצד אוכל לעזור לו. עלי לציין שהוא אובחן כ- ADHD ועיקר הביטוי בא בקשיים חברתיים.

18/09/2008 | 04:07 | מאת: חלי ברק-שטיין

ריקי, זה באמת קשה, בנך אכן מרגיש בודד, והקשיים שלו לא מאפשרים לו להתחבר. כיוון העזרה הוא טיפולי, ליצור קשר עם פסיכולוג או בטיפול אישי או קבוצתי שם יחזקו לו את המיומנויות החברתיות ,ויעזרו לו לשפר את מצבו החברתי. זה יכול מאוד לעזור מנסיוני. את יכולה להתיעץ עם השרות הפסיכולוגי העירוני על מי הם ממליצים אל תהססי, בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים