גמילה מבקבוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/09/2008 | 07:32 | מאת: ענבר

היי, בתי בת שנתיים ו-4 חודשים עדין רוצה לפני השינה בקבוק, לעיתים גם בבקרים שותה. המוזר זה שהיא מבקשת בקבוק בערב לפני השינה גם אם היא אוכלת ארוחת ערב חצי שעה לפני השינה וארוחה מלאה ששבעה ממנה. מה לעשות ואיך לגמול אותה מהבקבוק?

18/09/2008 | 04:05 | מאת: חלי ברק-שטיין

ענבר, בקשת הבקבוק משרתת אצל בתך את הצורך במציצה, זה מרגיע אותה ולא קשור לצמא. האם היא מוצצת מוצץ? תהליך הגמילה, כמו כל גמילה אחרת צריך להתבצע בהדרגה אבל בנחישות. כשתחליטו שזה הכיוון, ותהיו שלמים עם עצמכם, תגידו לה, תגייסו את הרצון שלה, כי בלעדיו זה יהיה קשה. ואז בהדרגה תנסו להפסיק את התלות בבקבוק. אולי צריך יהיה לעזור לה למצוא משהו אחר מרגיע במקומו בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים