ילד בן 3 מופנות -ביישנות / חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/11/2019 | 08:19 | מאת: קרן

שלום, בני בן 3 ו4 חודשים תמיד היה ילד ביישן מופנם אך אני ובעלי חוששים להיום שהוא סובל מחרדה כלשהי זה בא לידי ביטוי כאשר יש התקהלות או מפגשים עם אנשים זרים או שלא פגש הרבה זמן ובסביבה שהיא לא מוכרת לילד.. למשל שאנחנו לוקחים אותו להצגות לילדים הוא חושש להיכנס לאולם ומתחיל לבכות , מחזיק אותי חזק ומבקש לחזור הביתה , גם בטיולים זה קורה או בפארק שעשועים כאשר יש מתקנים בהם עולים עוד ילדים הוא מתחיל להילחץ או לקפוא במקום . במקרים שהוא לא רוצה לחזור הביתה הוא מבקש שאני אהיה צמודה אליו במתקנים .. חשוב לציין שבגן שלו ופארק שעשועים ליד הבית כאשר הוא פוגש חברים מהגן למרות שהוא נוטה להיפגע בקלות הוא מתנהג בצורה מאוד חברתית ולא מראה התנהגויות חריגות . בנוסף נולד לו אח לפני חודשיים וגם איתו הוא מפגין התנהגות חברתית ואוהבת האם נדרש לדעתך טיפול פסיכולוגי?

לא זקוק לטיפול פסיכולוגי אולם ההורים יכולים להפיק תועלת מהדרכת הורים קצרה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים