ילד עקשן ומשתולל בסיטואציות מסוימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/11/2019 | 12:21 | מאת: אחת

שלום רב, אני אודה לכל עזרה כי אני אובדת עצות ומיואשת. מדובר בילד בן 4 וחצי, בן יחיד. ילד מקסים, נבון מאוד, חכם מאוד וסקרן ודברן. גם כל הסובבים אותנו וגם הגננות מעירים עד כמה הוא חכם. הידע והתובנה שלו מעל גילו בהרבה. הוא בדרך כלל ילד שמתרכז, מקשיב, משתתף בפעילויות בגן וממושמע. אני הייתי איתו בבית 3 וחצי שנים הקדשתי לו את מלוא תשומת הלב. הנקה מלאה שנתיים. במהלך השנים שהייתי איתו הייתי ממש משקיעה בו, בצרכים שלו, בחינוך, בלללמד אותו בטיולים בהכל. מה שקורא שאם אני מגיעה למשל לגן לקחת אותו הביתה אז מתחיל להשתולל ולטפס על השולחנות למרות שכל היום היה ממושמע ומקסים. או פתאום מציק לאחד הילדים בגן למרות שהוא בכלל לא מציקן ואף פעם זה לא קורה במהלך היום בהיעדרותנו. אם לוקחים אותו לרופא מתחיל להשתולל ולגעת בכל הכלים של הרופא ומסרב לבדיקה. אם לוקחים אותו לחוג שחיה אז לפעמים משתף פעולה ולפעמים משגע את כולם בלקפוץ לבריכה ולהשתולל. אם מגיעים אלינו אורחים אז לפעמים מתנהג יפה ולפעמים מתחיל לרוץ ולהשתולל ולטפס ולדבר בלי הפסקה. התנהגויות מוזרות שנותנות את הרושם שהוא היפראקטיבי או ילד מופרע כזה למרות שהוא ממש לא כזה. בנוסף הוא ילד עקשן. העקשנות שלו באה לידי ביטוי רק איתנו ההורים. לדוגמא, אין מצב להלביש אותו במשהו שהוא לא בחר וכל יום חצי שעה בבוקר עד שיבחר בגדים וכל מה שאני מציעה לא מסכים לו.עוד דוגמא, שיחק במשחקים אין מצב לשכנע אותו לאסוף את המשחקים ולסדר. ולפעמים אני מאבדת את הסבלנות ולמרימה קול ולשווא כמובן. אני ממש מיואשת ולפעמים לא משתתפת באירועים חברתיים ומפגשים בגלל שאני חוששת שיעשה לי פדיחות וגם מאוד קשה לי לשמוע ביקורת עליו. אני לא מבינה מאיפה זה בא? הוא ילד שלא חסר לו כלום, תשומת לב, משחקים, פינוקים, חום ואהבה ומה לא??!! ודווקא בגלל האופי העקשן שלו בחרנו בגן דמוקרטי עבורו למרות שזה עולה לי ים של כסף. איך אני יכולה לגרום לו להיות רגוע יותר ופחות עקשן. תודה

שלום רב זה ילד שקיבל יותר מדי מהכל ולכן מצפה ממכם להמשיך לתת לו מה שהוא רוצה.הוא ילד טוב במקום להתייאש תלכו לייעוץ והדרכת הורים וזה ישתפר. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים