ילד בן ארבע עם שתי שפות בבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/10/2019 | 01:11 | מאת: זהר

יש לי שני אחים אחד בן 23 ואחד בן ארבע האח הגדול מגמגם מילדות (אמא טוענת שכנראה מטראומה שקרתה לו) אני לא מגמגמת ואחי הקטן מראה סימנים של גמגום, אני לא יודעת אם זה גמגום לכן אפרט מטה מה התסמינים הוא בכללי לא מדבר בצורה ברורה, רק בזמן האחרון האוצר מילים שלו התפתח משמעותית ולא בתקופת השלוש שנים האחרונות. אבל הוא מסתדר. יש לו לעיתים יחסית רחוקות סיטואציה שבה הוא מנסה להגיד מילה והוא נתקע על ההברה הראשונה ומכווץ עיניים זה נראה שהוא מתקשה ולכן מכווץ עיניים האם זה גמגום? האם צריך להתערב ולעשות משהו בנידון או פשוט להיות סבלנים ולקוות שזה יעבור ?

שלום רב יש מרכיב גנטי של קושי שפתי כדאאי שתקחו אותו לקלינאי תיקשורת בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים