התרחבות המשפחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

18/08/2008 | 10:01 | מאת: שרון

הבת שלי בת 4 ואני בהריון בחודש השישי עם תאומים- אנחנו כל הזמן סביב בתנו ואני חוששת מהשינוי שצפוי לה ולנו - איך אני אמורה לנהוג, מה לספר לגבי השינוי שצפוי, איך היא תקבל את השינוי, איך להכין אותה לשינוי הצפוי? תודה מראש,

18/08/2008 | 18:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

שרון, זה אכן יהיה שינוי גדול, מילדה אחת, לתוספת של שניים. עם העומס והעייפות וכל מה שאת בודאי כבר חשבת עליו. העצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך הוא שלא תפעלו ממקום של אשמה. אתם לא עושים לה שום דבר רע, זה דבר טבעי וטוב שהמשפחה מתרחבת. אל תתנצלו, אל תפנקו מידי, תמשיכו להתנהג אליה באהבה ובכבוד, והיא תתרגל. תתנו לה את הזמן האישי שלה איתכם, תנו לה תשומת לב, אבל גם שימו לה גבולות , ולמדו אותה להסתדר עם האילוצים והשינוי. הרבה תלוי במסר שלכם, ובתחושות שלכם. הורידו את הלחץ וזה מאוד יעזור. בהצלחה, ומזל טוב חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים