קשר עם סבתא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/08/2008 | 14:13 | מאת: נירה

שלום רב, הוריי התגרשו לפני כ15 שנה והקשר עם אימי נותק בעקבות יחסה הפוגע בנו הילדים,בעקבות לידת ביתי, כיום בת 4.5,החלה ליצור קשר, נאלצתי בעל כורחי,להפגש איתה היות והיא איימה ,שבמידה ולא תראה את נכדתה, תגיע לגן וכד', החלטנו בעלי ואנוכי שעדיף קשר קורקטי,להפגש אחת לכמה חודשים ולהמנע מסיטואציות לא נעימות, עד עתה ,לא הצגתי אותה כסבתא לביתי,אך ביתי ילדה חכמה ופיקחית, החלה לשאול שאלות לגבי זהות האישה,בפגישה האחרונה ,היא לא הפסיקה להציג את עצמה כסבתא לביתי והרעיפה עליה מתנות,כדי לקנות את תשומת ליבה,אנו אמרוים להפגש איתה שוב בקרוב,שאלתי היא מה אני אמורה להסביר לביתי בגיל 4.5 ואיך אני אמורה להציג אותה ,שלא יבלבל אותה ויעורר בה חרדות ופחדים? ראוי לציין שאני לא מסוגלת לקרוא לה אמא בבפגישות ואני מתוחה ולא טיבעית ובטוח ביתי קולטת את זה,היא נצמדת אליי ולא ניגשת אליה, מבחינתי היא סבתא ביולוגית ותו לא, אני לא מעוניינת בקירבתה.

14/08/2008 | 21:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

נירה, את מתארת סוגיה סבוכה שאני לא בטוחה שיעוץ בפורום הזה מספיק בשבילה. אני יכולה רק לומר שהתרשמותי היא שהסבתא של ילדתך מפעילה עליך לחץ מניפולטיבי וכופה עליך התנהגויות שאינך שלמה איתן. היא מפעילה איומים וכך משיגה את שלה. לאורך זמן זה לא יעבוד. מה תגידי לילדתך? הרי אין דרך לעוות את המציאות. האם את רוצה לשקר? לומר את האמת, אפילו אם בצורה מרוככת?... אני הייתי ממליצה לך ללכת ליעוץ אצל פסיכולוג חינוכי, ולדעתי הכיוון יהיה לחייב את הסבתא שלה ללכת גם ליעוץ ולקבל הכוונה אחרת לא תוכל להיות בקשר עם הילדה. הפוטנציאל לנזק הוא גדול אם תמשיכו לטשטש את הדברים. ביעוץ תוכלו אולי למצוא דרך להסתדר עם המצב, ולהסביר לילדה את המצב המאוד לא שגרתי הזה מה דעתך? חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים