ocd בבת 12

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/08/2008 | 22:06 | מאת: אמא דואגת מחיפה

בתי בת ה-12 מטופלת מזה 4 חודשים בעקבות איתור ocd .הטיפול רפואי ופסיכולוגי. יש לציין כי הטיפול די הצליח אם כי לאחרונה ישנה רגרסיה מסוימת. יש לי 2 שאלות בבקשה: 1.האם זה יתכן ושכיח לעליות ומורדות בטיפול? 2.בתנו בעת "תקיעה" טוענת שבעצם שומעת קולות - לשאלתנו היא מציינת שלא בהכרח שומעת אלא מדמיינת את האובססיה הספציפית - פחד ממחלות עקב "קללות"...האם זה אופיני? יש לציין שגם בעת שהיא "תקועה" היא ערנית ומבקשת לא להפריע לה עד שתשתחרר.... הנ"ל דרך אגב די פעילה עם חברות ובתנועה

14/08/2008 | 21:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא, אני מבינה את הדאגה. אבל טוב שילדתך מטופלת ומגיבה טוב לטיפול. לשאלותיך- בודאי שיש עליות וירידות בטיפול. כל עוד הכיוון הכללי חיובי- זה טוב ולגבי הקולות- אני חושבת שכדאי שתשאלי את המטפלים בה. לכל ocd יש את המאפיינים שלו. זה אפשרי. חשוב שבמקביל לטיפול בה תקבלו את ובעלך הדרכה- איך להבין ואיך להגיב אליה. זה יכול מאוד לעזור. בכל זאת- אתם איתה רוב הזמן. בקשו את זה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים