בדידות חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/08/2008 | 17:07 | מאת: נירית

שלום רב, בתי האמצעית בת 5, בחודשים האחרונים נמנעת לרדת למטה לשחק עם ילדי השכונה על אף שהיא מכירה את כולם. היא רוצה להישאר בבית, יורדת למטה רק אם אנו יורדים איתה וגם כשהיא למטה היא נדבקת אלינו ולא מוכנה לשחק עם החברות. היא מאוד מפונקת ומקשה גם עלינו וגם על עצמה בכך שהיא משתעממת כל הזמן. מה אוכל לעשות על מנת לגרום לה להיפתח יותראל החברות ולשחק עימן? תוד מראש.

09/08/2008 | 02:16 | מאת: חלי ברק-שטיין

נירית, לא ברור מדבריך אם זו תופעה חדשה, או שבתך תמיד היתה כזו. יתכן והיא ילדה מעט חרדתית, וקשה לה להפתח ולהשתלב חברתית, ויכול להיות שזה הסגנון שלה ונעים לה עם זה. האם הדברים מטרידים אותך או גם אותה? האם גם הגננת מעירה שיש בעיה? בכל מקרה, את יכולה לעודד אותה לשחק עם הילדים, כל פעם קצת יותר. להיות איתה, לתת לה בטחון, לעזור לה, ולא לוותר. כל פעם קצת יותר. בלי לחץ ובקורת כי זה רק מקשה. ראי אם זה עוזר. לגבי הפינוק, רק הערה- ילדים לא נהיים סתם מפונקים, מישהו מפנק אותם, בדרך כלל אנחנו ההורים, ותמיד אפשר להפסיק. לדרוש ממנה מעט יותר, לא להבהל כשקשה, לעודד, כמו בקטע החברתי גם בנושאים אחרים כדאי לך לקרא פרק בנושא התפתחות חברתית בספרי 'תקשיבו לי רגע', תוכלי לקבל עוד מידע על התפתחות חברתית בגילה, ולהחליט אם יש צורך בהתערבות נוספת. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים