פחדים במהלך הלילה אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/08/2008 | 08:13 | מאת: מריה

חלי שלום רב, הבן שלי בן שנה וחצי מתעורר בבהלה בלילה ללא שום סיבה נראת לעין. הוא מתעורר מספר רב של פעמים ונרגע כשאנחנו (אני או בעלי) נמצאים בחדר. האם זאת חרדת נטישה? לפי הנתונים שמצאתי עד כה חרדה כזאת לא אופיינית לגיל זה. האם יש דרך נכונה להרגיע אותו? בשלב זה לא נראה לי נכון לא לגשת עליו, היות ואני מרגישה שהוא מאוד מפוחד שהוא מתעורר. תודה רבה

05/08/2008 | 05:08 | מאת: חלי ברק-שטיין

מריה, יתכן וילדיכם חרד, לאו דווקא מנטישה אלא ממקור אחר. קשה לדעת במדויק אני מציעה לגשת, ללטף ולהרגיע, אבל להקפיד שיחזור לישון במיטה. נסו בדרך הזו, וראו איך דברים מתפתחים. בשלב ראשון זה אמור להספיק בהצלחה חלי

05/08/2008 | 05:10 | מאת: חלי ברק-שטיין

מריה, יתכן וילדיכם חרד, לאו דווקא מנטישה אלא ממקור אחר. קשה לדעת במדויק אני מציעה לגשת, ללטף ולהרגיע, אבל להקפיד שיחזור לישון במיטה. נסו בדרך הזו, וראו איך דברים מתפתחים. בשלב ראשון זה אמור להספיק בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים