תינוק שלא יודע להירדם לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/08/2008 | 21:30 | מאת: גלית

שלום התינוק שלי בן 9 חודשים.תינוק חמוד ושמח אבל כל ערב אצלנו הוא סיפור כי הקטנצ'יק הזה פשוט לא נרדם לבד גם כשהוא מאד עייף. הוא חייב שיקחו אותו על הידיים וירקדו איתו ורק אחרי כחצי שעה ובכי וריקודים איתו על הידיים הוא נרדם. הוא מסרב ותמיד סרב לקחת מוצץ. הוא גם לא מוצץ אצבע כך שהוא לא יודע להרגיע את עצמו. בעבר היה נרדם עם בקבוק שגם זו לא דרך אידיאלית.עכשיו גם כך הוא לא נרדם כשאנו שמים אותו במיטה כדי שיירדם לבד הוא "נכנס" להתקף בכי ממש מפחיד ובקושי מצליח לנשום. לא עוזר שמלטפים אותו או מדברים אליו ועד שלא מרימים אותו ומנענעים אותו הוא לא נרגע.ברגע שמניחים אותו הוא שוב בהתקף בכי האם תוכלי בבקשה לייעץ לנו מה לעשות? תודה

04/08/2008 | 06:11 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, לצערי אין כאן קסמים שאינך יודעת. השיטה היא נחישות אדיבה. להיות נחושים שהוא יירדם במיטה, עם נענוע אפילו, ומילים מרגיעות. לגמור את התקף הבכי, ולהחזיר למיטה. הוא לא עושה לכם 'דוקא' אבל יש כאן סוג של נסיון שלו להרדם בדרכו, ונסיון שלכם להרגיל אותו לישון אחרת. אתם יכולים להתחיל עכשיו, אתם יכולים לחכות עוד קצת, אבל קחו בחשבון שכל המתנה תעשה את השינוי קשה יותר אם אתם מרגישים שקשה לכם לבד, לכו לקבל הדרכה ותמיכה מפסיכולוג התפתחותי שמתמחה בנושא בהצלחה ולילה טוב חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים