ילד בן 5 עם "חרדת נטישה"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/08/2008 | 10:10 | מאת: מירית

שלום רב, בני בן 5, ובחודשיים האחרונים החלה אצלו תופעה בה אינו מוכן להישאר לבד, אם אני לא נמצאת לידו או אביו, אפילו אם אני מבקשת ממנו ואומרת לו כי אחיו הגדול ישהה במחיצתו הוא אינו מוכן, הוא רודף אחריי לכל מקום שאני הולכת בבית אפילו למקלחת וממתין איתי עד שאסיים. כאשר הוא נמצא בקייטנה הוא בסדר גמור ואין לו בעיה להישאר. חשוב לי לציין שלפני כ - 9 חוד' איבדתי את אבי לאחר ששהיתי במחיצתו כמעט 5 חודשים במהלך מחלתו. (אני לא יודעת אם יש קשר אך היה לי חשוב לציין זאת). מלבד זו קיימת אצלו תופעה נוספת, אם במידה ונפצע או כל סיבה שהיא והוא התחיל לבכות הוא מסוגל לבכות במשך חצי שעה ויותר ואין אפשרות להרגיעו.(תופעה זו היתה קיימת גם בגן הילדים והגננת היתה מתקשרת אליי כל פעם בעניין) אינני יודעת כיצד לפתור בעיות אלו מכיון שאני מרגישה שבני במצוקה כלשהי. אשמח אם תוכלו לסייע לי בעניין. מירית

02/08/2008 | 17:48 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירית, לפי התאור שלך נשמע שבנך בחרדה אותה הוא מתקשה לווסת. עוצמת התגובות שלו גבוהה, גם לפציעות, או לכל גורם מתסכל- לכן הוא בוכה כל כך חזק וקשה להרגיעו לא ברור למה החלה חרדת הפרידה בחודשיים האחרונים אך נשמע שהיא מטרידה גם אותו וגם אתכם הייתי ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ילדים/פסיכולוג התפתחותי, שיקבל יותר פרטים על ילדותו, ועליו כיום, הוא יוכל להמליץ לך אם צריך התערבות טיפולית. הדרכה לכם ולגננת איך להגיב אליו, ויתכן מאוד גם טיפול עבורו. מנסיוני, זה מאוד עוזר, אם כבר בגיל צעיר יעזרו לו להתארגן טוב יותר עם החרדות שלו, וסערות הרגשות שלו, יהיה לו קל יותר בהמשך. בינתיים את יכולה לקרא פרק בנושא ויסות רגשות בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים