בישנות או חוסר ביטחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/07/2008 | 13:15 | מאת: סוזי

בתי בת חמש וחצי מאוד רגישה אי אפשר לעבור לידה היא כל היום בוכה טוענת שאף אחד לא רוצה לשחק איתה ושאין לה חברים . הגננת מספרת שבמידה ומגיע אורח לגן היא מסתגרת , מפסיקה את המשחק ויושבת בצד עד שהיה מתחילה לבכות וזה יכול להימשך שעה לפחות. יש לציין שהיה מאוד שתלטנית ולא נדיבה שאלתי היה האים חלק או כל התופעות הללו מעידות על בעיות ריגשיות שיש צורך לטפל בהן בצורה רצינית, או שזה הגיל "והכל יעבור"

29/07/2008 | 16:39 | מאת: חלי ברק-שטיין

סוזי, נשמע שבתך ילדה עם נטיה לחרדה, היא מתקשה להשתלב בסביבה בגמישות ונוחות, וכל דבר מטריד אותה וגורם לה לבכי ובלבול. היא 'לא אדיבה' כדבריך כי היא כל כך עסוקה בחרדות שלה, שהיא לא פנויה להיות נעימה לאחרים. אני בהחלט חושבת שכדאי לחפש לה עזרה טיפולית, אפשר לעזור לה. להבין מה היא מרגישה, בלי כעס ושיפוט, לתת לה כלים להתגבר על החרדה והבלבול שלה. וכמה שיותר מתחילים בגיל צעיר, השינוי טוב יותר. תמיד יש אפשרות 'שזה יעבור' אבל מנסיוני דברים נוטים להחמיר כשהם לא מטופלים. חפשי פסיכולוג התפתחותי או פסיכולוג ילדים, ולכי להתייעץ. עדיף להגיש לה עזרה לפני כתה א', זה גיל טוב בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים