משיח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/07/2008 | 15:37 | מאת: אור-1

שלום רב! יש לי נכד בן 4.5 מאוד מאוד חכם וסקרן הוא שואל שאלות מסובכות ולא תמיד אני יודעת לענות עליהן יום אחד הוא שאל אותי אחרי התעניינות של חודשים רבים בנושא המוות אם הדוד שלו שנפטר מאירוע מוחי בגיל 55 באופן פתאומי יקום לתחיה ביום בהיר יש לציין שאמא שלו מבית מסורתי ולא מאמינה בתחיית המתים ובמשיח ואבא שלו בכלל לא מאמין אפילו באלוהים מאחר וראיתי שהוא מודאג חשבתי שבזה שאומר לו עד שהמשיח יגיע תהיה תחיית המתים וכולם יתעוררו - ככה לימדו אותי בבית הדתי שלי בילדותי וקיבלתי זאת ואפילו שמחתי שאוכל לפגוש את כל מי שאני אוהבת כשתהיה תחיית המתים ויותר לא התעסקתי בזה הנכד שלי שכנראה יותר מתוחכם שאל אותי, ומתי המשיח הזה יבוא? עניתי לו שלי סיפרו שהוא יבוא כאשר כל האנשים יהיו טובים והוא שאל אותי ואני טוב? אמרתי לו אלוהים אוהב את כל הילדים ואתה לא שייך בכלל לרשימת הרעים הוא שאל אותי אז מי כן נחשב לרע אמרתי לו הגנבים הרוצחים וכל האנשים הרעים מהסוג הזה שמכניסים אותם לבתי סוהר לאו דוקא לרוע רגיל של סתם עקשנות וכו' בתי שהיא אמו אומרת שמאז הוא כל הזמן מוטרד ושואל אם הוא מספיק טוב כדי שבתחיית המתים גם הוא יקום ושואל מתי הדוד שלו יקום? היא עכשיו באה אליי בטענות איך להוריד לו את המחשבה הטורדנית הזו מהראש היא אמרה לו שבכלל אין משיח אני חושבת שמאחר וכל אחת מאתנו נתנה לו תשובה אחרת לכן יש לו את הבלבול אשמח אם תוכלו לעזור לי לשחרר אותו מהחרדה הזו במתן ייעוץ אני כבר מצטערת שאמרתי את מה שאמרתי סבתא מודאגת

28/07/2008 | 06:22 | מאת: חלי ברק-שטיין

סבתא יקרה, את ניסית לעשות את מיטבך, ולצערנו המצב הסתבך הילד עסוק בסופיות המוות, מאוד אופיני לגילו. הוא גם עסוק בכמה הוא טוב, וגם זה אופיני. מה שכנראה קורה זה שהוא ילד מעט חרדתי, וזה אופיני לילדים חכמים. החרדה התעוררה עם המוות עצמו והמשיכה עם ההסברים. את לא אשמה בכול החרדה. יתכן והוא לא היה נרגע גם עם הסברים אחרים. אני חושבת שבתך צריכה למצוא דרך להרגיע את החרדה שלו, בעצמה או עם יעוץ מקצועי. הגירוי היה רק 'תירוץ' לחרדה את יכולה לקרא עוד על חרדות של ילדים, ועל המוות בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. זה יעזור לך להבין יותר על תפיסתו בגיל שלו. אני מציעה לך להפסיק לדבר בנושא, לא להתנצל ולהרגיש אשמה, לתת לדברים להמשיך. לדבר על דברים אחרים, להסיח את דעתו, ליזום דיונים חכמים על דברים אחרים. זה יעזור לחרדה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים