תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/07/2008 | 15:15 | מאת: שושי-אמא

שלום . אנחנו הורים לתינוקת בת 11 חודשים . אנחנו מעוניינים לנסוע לבד למס' ימים(שבוע) ולהשאיר אותה עם הסבתא . היא מכירה טוב את הסבתא ואוהבת אותה . זו הפעם הראשונה שנצטרך להשאיר אותו כל כך הרבה ימים לבד. כבר השארנו אותו מס' פעמים בודדות ללילה אחד עם הסבתא אך מעולם לא יותר מלילה אחד . האם לא יגרם נזק נפשי לילדה ? הילדה קשורה מאוד אלי (לאמא). האם לחכות ליותר מאוחר ולנסוע איתה או בלעדיה כשתהיה גדולה יותר ? נא עצתכם .

28/07/2008 | 06:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

שושי, קשה לדעת ולנבא. יתכן והנסיעה תעבור בשלום, היא תהיה עם סבתא אהובה, בגילה אין תפיסת זמן כך ששבוע או שלושה ימים זה די דומה. ויתכן והיא תיכנס ללחץ וחרדה. אתם צריכים להיות שלמים עם עצמכם והרצון שלכם בנסיעה, ולקחת בחשבון את הסיכון המסוים שתמיד ישנו. בגדול, זה לא אמור להיות נזק נוראי אם אין לכם נסיון קודם איתה של קשיים בפרידות. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים