סכנה של אבחון יתר באוטיזם?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/10/2017 | 19:43 | מאת: משה

הילד בן 4.5 עם חשש שהוא על ספקטרום האוטיסטי, אבל לא מדובר במקרה קיצוני (אין לו קשיי שפה או עיכוב בהתפתחות. יש קצת בעיות בהתמודדות עם סיטואציות חברתיות, סביבות רועשות, ושינויים ברוטינה). אני הייתי מעדיף לקחת אותו לאבחון אצל פסיכיאטר שמומחה לתחום - כדי שנדע. אשתי אבל לא כל כך רוצה. היא אומרת שברגע שלוקחים לאבחון, הפסכיאטר מחפש מה לא בסדר, וימהר לאבחן אותו כאוטיסט. האם היא צודקת בחשש הזה?

שלום רב אשתך ממש לא צודקת.אתם יכולים גם לקחת אותה לפסיכולוג שמתמחה בתחום. בהצלחה טובי םלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים