ילדה בת 11 בהתנהגות מוזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/12/2016 | 22:33 | מאת: תמי

שלום, לאחרונה גיליתי התנהגות מוזרה של בת האחת עשרה, והתברר כי זו לא פעם ראשונה שזה קורה. היא לוקחת טיטול של אחותה התינוקת ושמה אותו לעצמה, אפילו מחזיקה אותו צמוד עם הידיים וכך עושה פיפי בטיטול. היא עושה את זה או כשאף אחד לא בבית (כך סיפרה לי אחרי שתפסתי אותה בפעם האחרונה עושה את זה) או בחדר שלה. שאלתי אותה למה היא עושה פיפי בטיטול והיא אמרה לי שהיא לא יודעת למה אבל היא מרגישה ככה שהאי פתאום חייבת להרגיש ששם למטה סגור וחם וככה היא שומרת על זה... אחרי שהיא עושה היא מרגישה טוב היא אומרת שזה כיף לה. יש לציין שזה קורה רק מדי פעם ולא בכל פעם כשהיא מרגישה צורך להשתין. בנוסף לכך יש לציין שזהו ילדה אינטליגנטית חכמה ומוכשרת חברותית ומתנהגת כשורה ובאופן תקין בכל התחומים. ההנהגות הזאת הדליקה לי נורה אדומה ואינני יודעת איך להתייחס לכך. (אני לא יודעת אם זה קשור אבל אציין את זה גם, שלצערי, הילדה הזאת חוותה מגיל צעיר מאוד (ועדיין) מכות חזקות בטוסיק מאביה ולפעמים באמצעות מקל או חגורה בכל פעם כשהוא התעצבן עליה אם לדעתו עשתה משהו שלא כשורה. בדרך כלל זה קרה בחדר סגור וחשוך ונעול ורק אחרי שהיא בקשה סליחה וריצתה את כעסו הוא נתן לה לצאת אך כל זה לא הפריע לה להתנהג כביכול רגיל גם בבית וגם בבית ספר)

שלום תמי זו התנהגות מרגיעה במצבים של מתח.אולי גם התבגרות מוקדמת. נסי לתת לה לגיטימציה לכך בל להכניס אותה למתח ואם זה לא עובר כדאי לקחת אותה לטיפול. אולי זה קשור לחוויות שחוותה שעליהן סיפרת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים