התפרצויות זעם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

05/07/2008 | 03:02 | מאת: ירון

שלום לך, יש לי בעיה קשה שמנטרלת את אשתי ואותי כבר זמן רב, בני בן השמונה סובל מהתפרצויות זעם ,הדבר קורה כאשר עושים משהו "שלא ניראה לו" בד"כ כגון מפסיקים לו משחק או מסרבים לבקשתו, מעבר לכך הוא מאוד רגיש ונוטה לבכות בקלות לעיתים ממש על כול שטות.כאשר הוא זועם הוא בד"כ צורח צרחות אימים ורץ לחדרו בתיסכול תוך שהוא דופק על משהו בדרך או טורק את הדלת (מספר פעמיים).הדבר קורה לו גם בבית הספר ובחוגים אך שם הוא מגיב בד"כ באלימות וזריקת חפצים(גם כלפי מבוגרים) כאשר הוא בזעמו. התנהגותו גורמת לדחיה חברתית על ידי "חברים" הסובבים אותו, לציין כי זה נמשך דקה או שניים ואח"כ הוא כאילו חדש וכאילו דבר לא קרה. לקחתי אותו לאיבחון והפסיכיאטר שקבע כי אין בעיה נפשית אךהמליץ על סיפראלקס ככלי עזר.מה אתה אומר? קראתי את העלון של התרופה וממש נחרדתי מתופעות הלוואי מה גם שבני אינו סובל מחרדות אלא מההתפרצויות הללו. מה עושים?? אני פשוט לא יודע מה עוד לעשות לפני שאתחיל "להרעיל" את הבן היקר שלי???

06/07/2008 | 07:02 | מאת: חלי ברק-שטיין

ירון, ציפרלקס הוא תרופת הרגעה לחרדות, שיכולה להוריד באופן כללי את רמת החרדה והמתח בו נמצא בנך, גם כשאין התקפים. בכל מקרה, לילד בגילו הייתי ממליצה בחום להתחיל טיפול פסיכולוגי, לפני או במקביל לתרופה. מומלץ לסימפטום שאתה מתאר טיפול בגישה של cbt- גישה קוגנטיבית התנהגותית שמתמקדת בשינוי. או כל טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג ילדים מומחה ומנוסה. הוא צעיר, שווה להשקיע בבניית נפשו, בלעזור לו להתמודד עם ההתקפים שמטלטלים את סביבתו, אבל בודאות גם אותו, ואפילו יותר. מנסיוני, טיפול יכול מאוד לעזור, ואז התרופה תהיה רק חלק מההתערבות, ולא תתלו בה תקווה לניסים. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים