זקוקה ליעוץ דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

05/07/2008 | 00:45 | מאת: חגית

היום בני בן ה -5 ארח חבר ( בן 6) למשך הלילה. במשך מספר דקות שמתי לב להסתודדויות ותנועתיות מוזרות בינהם, לקחתי את בני לשיחה והוא אמר לי שהחבר ביקש ממנו להראות לו את הפין ולנשק אותו. על פי דברי בני העיניין הסתכם בכך שכל אחד מהם הראה לשני את איבר המין. (אם לא הייתי מגיעה סביר להניח שבני היה מתפטה ועושה את מה שחברו ביקש ממנו). כיצד עליי לפעול במקרה הזה? נא עזרו לי דחוף.

06/07/2008 | 06:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

חגית, אני מבינה את דאגתך. סקרנות מינית של ילדים , גם לגבי אברי מינם היא לא חריגה. מביכה ומדאיגה את המבוגרים- כן, אבל לא חריגה. הבקשה לנשק היא מעט נועזת יותר, ומענין מאיפה החבר קיבל את הרעיון מה שחשוב זה שתעבירי לילדך מסר חד משמעי,ללא כעס וחרדה- שלא נוגעים אחד באברי המין של השני בגיל שלו, גם אם מבקשים ממנו. חד משמעי. ואם החבר מבקש, שיאמר לו לא. חד משמעי במקביל את יכולה לשאול אותו מה הרגיש, ומה חשב, ואם רצה. ולומר לו שסקרנות זה טבעי, לא ליצור רגשות אשם, אבל שזה אסור לגבי להגיד לאם של הילד השני, תלוי ביחסים ביניכן, אולי היא תרצה לדעת, החלטה שלך בנוסף, את יכולה לקרא עוד על התפתחות מינית של ילדים בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' בהצלחה, אשמח להתעדכן חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים