מה לעשות???

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/07/2008 | 14:57 | מאת: אמא מודאגת מאוד

הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים, לאחרונה כל פעם שאומרים לו משהו שלא מוצא חן בעיניו או עושים משהו שהוא לא רוצה הוא בוכה בהיסטריה מרביץ (מושך שערות מושך את הפנים וכו) ומשטטח בבכי על הריצפה. הוא מתנהג כך גם איתי וגם אצל המטפלת שלו. אני מסבירה לו שזה אסור ומנסה להפסיק את ההתנהגות האסורה שלו למשל: אנחנו משחקים ופתאום הוא זורק את המשחקים בפראות אני אומרת לו שאסור ואמא לא מרשה אז הוא מתעצבן ומתחיל לבכות ולהיות אלים כלפי ואז אספתי את המשחק והחזרתי אותו למקום ואסרתי עליו להמשיך לשחק בו אז הוא עוד יותר בכה והשטטח על הריצפה . כך קורה בסיטואציות שונות מה עושים??.

02/07/2008 | 18:29 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא, מה שעובר על ילדך הוא טבעי ונורמאלי לגיל הזה. הוא עושה התקפי זעם להראות לך שהוא לא מרוצה. זה רגע קריטי בהתפתחות בו את אמורה להתחיל ללמד אותו משמעת. בלי להבהל, ובלי לכעוס. את אמורה להגיב כמו שעשית- קצר ולענין. לומר לו 'אסור', להפסיק דברים טובים שעסקתם בהם כשהוא משתדל. להגיד לו שהוא צריך להפסיק. בשעות אחרות, כשהוא לא משתולל את יכולה להגיד לו קצת, לא בהרבה מילים, שהוא לא יכול להשתולל. שאתם לא מרשים, שאת אוהבת אותו וכו'. בהדרגה הוא יבין את יכולה לקרא עוד על משמעת, על טכניקות, בשני ספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע'. מידע באתר שלי זה מאוד חשוב שתגיבי כך, וזה יעזור בהצלחה, אשמח להתעדכן, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים