אלימות בין תאומים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/07/2008 | 23:46 | מאת: YN

יש לי תאומים (זהים) בני 3 וחצי והאחד מתנהג באגרסיביות רבה כלפי השני (תמיד אותו אחד). הוא אינו אגרסיבי או מגלה סימני אלימות כלפי ילדים אחרים לא בגן ולא במסגרות אחרות רק כלפי אחיו. האח לעומת זאת לרוב אינו מחזיר אלא מקבל את המכות "בהכנעה" ובוכה. אני אעיד עלינו כהורים כי איננו נוקטים בכל אלימות שהיא כלל, לא כלפי הילדים ולא כלפי אחרים, ובאפן כללי אנחנו מנסים לחנך לסבלנות, סובלנו ואדיבות כך שלא ברור לנו מהיכן מגיעה התנהגות כזו ומה משמעותה. (היום שמתי לב כי ההתנהגות לא באה רק כדי למשוך תשומת לב, מאחר והוא הכה את אחיו בעודו יושב על ברכי). ברוב המקרים יש לתגובה האגרסיבית סיבה, והיא לא "סתם" אך היא תגובה קיצונית לסיבה שעוררה אותה, מה גם שניתן להגיב בדרכים אחרות. כיצד ניתן לטפל בילד המכה וכיצד ניתן לטפל בילד המוכה כך שיפסיק לקבל את המכות בהכנעה. תודה

02/07/2008 | 17:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

יתכן ובנך רגיש במיוחד למאבקי הקנאה והתחרות המתרחשים מן הסתם בין תאומים זהים. יתכן גם שסף התסכול שלו נמוך ולכן הוא מגיב במכות. אני חושבת שבשלב ראשון אתם צריכים להגיב ברמה משמעתית. לומר 'אסור' ו'תפסיק' כל פעם שהוא מכה. לעשות 'פסק זמן' מהפעילויות שהוא עושה כשהוא מרביץ (יושב עליך למשל). שיבין דרך המעשים והמילים שאסור להכות. מסר חד משמעי יעזור לגבי אחיו, חשוב לזהות מה המסר שאת רוצה להעביר. שיחזיר? אז תגידי. אבל לא נראה לי שזה הכיוון. את יכולה לעודד אותו לכעוס, להגיד 'תפסיק' או 'די'- כל פעולה אקטיבית כנגד המכות את יכולה לקרא עוד בנושאי משמעת באתר שלי, או בשני ספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים