החדרת חפצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/06/2008 | 17:31 | מאת: מרים

יש לי תאומים בני 3 בן ובת כמן כן יש לי ילדה בת 12 וילדה בת 9 התאומים נולדו בגים 600 גרם כל אחד אחרי סיבוכים לא מעטים השתחררו הביתה היום הם ילדים רגילים גמלתי אותם לפני חודשיים מטיטול כמו כן ברצוני לציין כי הם בפעוטון ושם הגננת מאוד מרוצה מהם לאחרונה קרה כבר 3 פעמים שהילדה בת ה 3 החדירה לעצמה חפצים לאף כמו ניר טואלט חלק של בלון שהתפוץץ אף אוזן גרון הוציא לה עם פנצטה זה קרה 3 פעמים שהחדירה לאף חפץ זר הילדה חכמה ומבינה אני מסבירה לה שאסור אך ללא הואיל אני לא מעלה על דעתי מה הסיבה לכך אני משתדלת להעניק לכל ילדי אך לפעמים לא מתאפשר אני עובדת במפעל אלקטרוניקה משמרות לפעמים שעות נוספות באה הביתה יש בישולים נקיונות כביסות וגם הילדות הגדולות עזרה בשעורי בית מקלחות וכ אני משתדלת לשבת עם הקטנים עם ספר השחלה פזל וכד אך לעטים לא מתאפשר מה עלי לאשות בכדי שהילדה תפסיק ממעשיה המסכנים אותה

01/07/2008 | 05:14 | מאת: חלי ברק-שטיין

מרים, אל תרגישי אשמה , אני לא חושבת שזה בהכרח קשור אליך האם משהו השתנה בזמן האחרון, יש לה סיבה לקחת סיכונים, למשוך כך תשומת לב? נסי לחשוב על משהו בכל מקרה, אמרו לה שאסור, נסו לעשות איתה הסכם של חיזוקים וצו'פר אם תצליח לא לעשות זאת אם לא מסתדר, לכו להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי שיקבל יותר פרטים ויכוון אתכם זה לא קורה סתם, וצריך להבין בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים