מנסים להיכנס להריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/01/2015 | 15:56 | מאת: שני

שלום אני ובעלי מנסים להיכנס להריון קצת מעל שנה... ( עם הפסקה של חודשיים)אני בתחילת שנות ה30.. ( עברתי הפלה מתוכננת בצעירותי) בעלי עשה בדיקת זרע והכל בסדר ואני עשיתי בדיקת הורמונים והכל בסדר.. בחודשים אחרונים עשיתי גם דיקור סיני.. הרופאה שלי חושבת שאין צרוך להיות בלחץ וצריך להמשיך לנסות אבל במידה ואני מעוניינת השלב הבא הוא בדיקה של החצוצרות אם הן חסומות ואז כדורים אם החצוצרות פתוחות... עד כמה שהבנתי הבדיקה כואבת.. האם כדי לעשות את הבדיקה, מה גורם לחצוצרות להיות חסומות? והאם יש עוד משהו שניתן לנסות חוץ מהבדיקה הכואבת? תודה ויום טוב

29/01/2015 | 13:36 | מאת: פרופ' עופר פאינרו

צילום רחם הינו בדיקה חשובה במקרים של אי פריון משני, ובמיוחד אחר הפסקת ההריון. זאת מכיוון שייתכן וארעה דלקת שגרמה לחסימה חלקית או מלאה של המעבר בחצוצרות. אם המחזורים סדירים והחצוצרות תקינות, ובנוכחות זרע תקין, הטיפול המומלץ הוא עם זריקות ולא כדורים. מומלץ להתייעץ עם רופא נשים מומחה לפוריות.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון