איחור במחזור לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/11/2020 | 15:56 | מאת: אתי

אני בת 47 נוטלת גלולות למניעת הריון עברתי לפני 3 שבועות ניתוח ראש להוצאת מינינגיומה לאחר הניתוח קיבלתי סטרואידים וכדור נגד פירכוסים . 4 ימים לאחר הניתוח סיימתי חבילת גלולות ומאז לא קיבלתי עד היום. האם יש קשר בין הניתוח לכך? אני ממש חוששת. אין סיבה שאהיה בהריון כי לא שכחתי גלולה אבל העובדה שאני נוטלת כדורים מאוד חזקים מאוד מלחיצה אותי ( קפרה וליריקה) ועקב מצבי הרפואי הריון לא בא בחשבון.

05/11/2020 | 11:10 | מאת: ד"ר בני פיינר

הסיכוי להריון ספונטני בגיל 47 אינו גבוה (אם כי גם לא אפסי), בפרט אם נטלת גלולות למניעת ההריון. אי סדירות בווסת יכולה לנבוע גם מהשינוי במצבך הבריאותי, גם מטיפולים תרופתיים שנטלת וגם אולי עקב גילך ותחילתו של שיבוש צפוי בפעולת השחלות. אם תבחן הריון שלילי מומלץ לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי.

07/11/2020 | 19:54 | מאת: אתי

תודה על תשובתך עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית עדיין לא קיבלתי מתי אוכל להתחיל ליטול שוב גלולות?

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון