תוצאות פרופיל הורמונלי ואקנה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

23/09/2020 | 16:44 | מאת: מור

שלום רב בת 23, מחזור סדיר , ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום ה3 למחזור , אלו התוצאות : 17-OH-PROGESTERONE - 1.92 ng/mL ESTRADIOL (E-2)- 23.1 pg/mL PROGESTERONE - 0.71 ng/mL LH - 5.9 IU/L FSH - 3.66 IU/L PROLACTIN -14.52 ng/mL TESTOSTERONE- TOTAL - 0.34 ng/mL DHEA SULPHATE - 329.9 ug/dL TSH - 2.20 uIU/ml רציתי לשאול האם כל התוצאות תקינות? אני סובלת מאקנה כבר המון שנים , שמגיב חלקית לאנטיביוטיקה ותכשירים מקומיים אבל חוזר..לא ניסיתי ראוקוטן עדיין בנוסף סובלת משיעור יתר רק באיזור הסנטר בשנתיים האחרונות אציין שאין לי שחלות פוליצסטיות גם לא במראה אולטרסאונד. האם יש משהו בתוצאות שלי שמעיד על הסיבה לתופעות האלו? והאם גם אם התוצאות תקינות ואין הפרעה הורמונלית נראית לעין יש מקום לשקול גלולות שמותאמות לטיפול באקנה?(כמו דיאנה וכו'..) האם הם גם יטפלו בשיעור היתר בסנטר הפתאומי ? או שעדיף גלולות "עדינות יותר" ?

11/10/2020 | 22:50 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום מור, הבדיקות תקינות לחלוטין, ועדיין יש מקום לשקול גלולות כי ייתכן ויעזרו לך במצביך. ממליץ לנסות דיאנה/יאז/יסמין, לאחר שיחה ובירור של רופא נשים. בברכה, דר' בילגורי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון