בירור בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

03/07/2020 | 11:16 | מאת: צ.א.

בבדיקת אולטרסאונד ביום ה 11 למחזור נרשם: עובי אנדומטריום 4.5 מ"מ. בצוואר הרחם הודגם מבנה היפואקוגני 8*10 מ"מ בתוכו הד אקוגני 3 מ"מ. שק הריון? נתוני שחלה ימנית: מרקם השחלה: תקין. נתוני שחלה שמאלית: הערות: מכילה מבנה הטרוגני 9*12 מ"מ דוגלס: נוזל בכמות קטנה. בדיקה מלאה בוצעה לפני כשבועיים. היום בבדיקה חוזרת בספק שק בצוואר הרחם+נוזל בדוגלס עם מבנים היפראקוגנים קטנים. הטכנאית אמרה כי אולי היתה הפלה הפנתה אותי לרופאת נשים שנתנה לי לעשות בדיקת הריון וספירת דם. בדיקת הריון יצאה שלילית 2.3. וגם בדיקות הדם לספירה יצאו תקינות. מה יכולות להיות התוצאות האלו שנמצאו בבדיקה?

04/07/2020 | 20:07 | מאת: ד"ר נילי רז

ממצאים בצוואר הרחם יכולים לנבוע מכמה אפשרויות לרבות ציסטות בצוואר הקחם , קריש דם ועוד. מציעה לך להבדק שוב לאחר הוסת הקרובה ולבקש ביצוע פאפ ואם יש ממצא לא ברור אז שקילת פיפל (ביופסיה מהרחם)

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון