הריון מחוץ לרחם וכריתת חצוצרה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

12/05/2020 | 00:17 | מאת: מירי

בתי, בת 25, עברה כריתת חצוצרה בעקבות הריון מחוץ לרחם, בנסיון הריון ראשון. עכשיו היא סובלת מכאבים עזים בזמן הביוץ ובזמן הווסת. בזמן הביוץ הכאבים הם כל הזמן באותו צד שבו נכרתה החצוצרה. שאלותיי: - האם ניתן לעשות משהו להקל על הכאבים? - האם הכאבים בעת הביוץ בהכרח מעידים על יציאת הביצית? - האם אפשר "לעודד" יציאת ביצית מהשחלה השנייה, כדי שהריון ייקלט בחצוצרה הקיימת? אציין שעברו כבר כ 4 חודשים מאז ובתי לא נקלטת להריון נוסף. תודה מראש על התשובה

14/05/2020 | 20:26 | מאת: ד"ר סרגי טוניצקי

שלום לך אין קשר בין כריתת חצוצרה לכאבי ביוץ ניתן לתת טיפול להשראית ביוץ, אז הביוץ יתרחש בשתי השחלות בהצלחה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון