חיסון הפטיטיס b בהיריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

27/04/2020 | 21:29 | מאת: הגר

שלום. אני מאוד רוצה להכנס להיריון. עברתי את כל הבדיקות והכל תקין. כשעשיתי בדיקה להפטיטיס b יצא שאני לא מחוסנת. האם זה מהווה בעיה להיות בהיריון כשאני לא מחוסנת? ברמה שכדאי לחכות חצי שנה כדי להרות? אולי קיימת אופציה להתחסן תוך כדי? תודה

29/04/2020 | 22:30 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - לא מומלץ להתחסן במהלך ההריון. התשובה לשאלה שלך מאוד תלויה בסיכון שלך להדבק. הדבקות בהריון בהחלט מסוכנת לעובר. בדרך כלל אנחנו בודקים רק hepatitis B surface antigen בהריון ולא בדיקת נוגדנים. אם הsurface antigen שלילי, ואת ברמת סיכון נמוכה, לדעתי לא חובה להתחסן לפני ההריון אבל אני ממליצה להתייעץ עם הרופא/ת נשים ומשפחה שלך. בברכה, ד״ר בר יוסף

29/04/2020 | 22:43 | מאת: הגר

הבדיקה שעשיתי היא להפטיטיס Bs ab התוצאה באדום 8.37 IU/L מחוסן 10 Iu/l=< האם לפי זה אני ברמת סיכון נמוכה? תודה רבה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון