טיפול הורמונלי עובד הפוך

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

25/03/2020 | 17:20 | מאת: אורן

אשתי לאחר הפלה, ורירית הרחם שלה היתה 5 מ"מ חודש וחצי לאחר ההפלה, ללא מחזור. טרם ההפלה האחרונה בוצעה היסטרוקסקופיה לשם פתיחת הידבקויות ברחם בשל גרידה קודמת. בשל הרירית הדקה והלא נסדרה שנראתה בא"ס, החלה בטיפול הורמונלי. היא טופלה בטיפול משולב של אסטרופם ואנדומטרין למשך חמישה ימים והרירית התעבתה ל-9 מ"מ. לאחר ימים ספורים קיבלה מחזור קצר בן יממה בערך,אשר הכלל דימום קל. מיד לאחר המחזור היא טופלה במשך 12 ימים באסטרופם פומי בלבד - הטיפול הופסק ביום ראשון (משמע ביום שני כבר לא נלקח אסטרופם). בדיקת הדם נעשתה ביום שני - E2 703 ו- פרוגרסטרון 1.2. א"ס אחרון נעשה ביום שלישי - רירית 4 מ"מ - פחות ממה שהיתה עוד לפני הטיפול ההורמונלי! אני ממש מיואש. איך זה ייתכן שהרירית תרד לפחות ממה שהיתה לפני טיפול? מה ייתכן ההסבר לכך? בתוגבה, נתקבלה הוראה להמשיך לקחת אסטרופם באותה כמות עם תוספת של כדור אסטרופם אחד הנלקח באופן וגינלי. כמו כן, קיבלנו גם טיפ באחד הפורומים פשוט להפסיק עם הטיפול ההורמונלי שכן הגוף דוחה את הטיפול וגורם לתגובה נגדית - דיקוק הרירית. האם זה טיפול כדאי שעשוי לסייע? האם זה עלול להזיק? האם המשך טיפול הורמונלי נכון במקרה זה או שזה גרם לתגובה הפוכה? בתודה מראש, אורן

26/03/2020 | 11:51 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

נשמע מיאש. ממליצה להמשיך לקחת אסטרופם (במינון מוגבר) ולבדוק שוב את הרירית. בברכה, ד״ר בר יוסף

26/03/2020 | 12:00 | מאת: אורן

תודה רבה על התגובה המהירה. שתי שאלות: 1. מה יכולה להיות הסיבה שהרירית נעה מ- 5 מ"מ (לפני הטיפול) ל - 9 מ"מ (אחרי הטיפול המשולב) ואז ל- 4 מ"מ (אחרי הטיפול באסטרופם בלבד)? האם יכולה להיות מעין סבילות לאסטרופם שנוצרה? 2. אם האסטרופם במינון מוגבר לא מסייע, מה היית ממליצה? תודה, אורן

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון