שארית שליה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/03/2020 | 21:32 | מאת: שני

שלום, ילדתי לפני 9 שבועות. לפני שבוע (שמונה שבועות מהלידה) פניתי לרופא הנשים שלי בעקבות דימום שלא פסק מאז הלידה. לאחר אולטראסאונד שנעשה במרפאה, התבררה שארית שליה שנותרה ברחם. הרופא נשים שלי טיפל באותו היום בשארית באמצעות שאיבה והורה לי לחזור לאחר יומיים לאולטראסאונד נוסף, על מנת לוודא את מצב השארית. באולטראסאונד השני לאחר כימומיים ממועד השאיבה, נראה כי השארית קטנה במקצת למימד של 19*0.7 עם זרימה מועטה. הרופא הנחה אותי לחכות לווסת בעוד כשובעיים ולחזור לאחריה, כי יתכן והשארית תתנקה עמה. אשמח לדעת, 1. האם הווסת אכן יכולה לנקות שארית בגודל כזה, או שזה בזבוז זמן (קראתי שתתכן פגיעה ברחם אם מחכים הרבה זמן, אם כי עליי לציין שאין לי חום/ כאבי בטן והדימום נרגע)? 2. בנוסף, נכון לעכשיו כמעט ואין דימום, האם זה מוריד את החשש לזיהום? 3. מה מקור הדימום בשארית שליה? אודה לתשובתך. אני ממש מנסה להמנע מלהגיע לבית החולים בימים אלו אך חוששת מפגיעה ברחם. בברכה, שני

21/03/2020 | 21:51 | מאת: ד"ר אסף בילגורי

שלום שני, 1).הווסת יכולה לנקות. ההמתנה לא תפגע ברחם. 2). לא בוודאות. 3). בעיה בכיווץ הרחם ו/או כלי דם שמספקים את השארית ומדממים לתוך חלל הרחם. תשימי מסיכה, תשטפי ידיים, שימי כפפו. ואלכוג'ל בתיק, ויהיה בסדר. בהצלחה, דר' בילגורי

27/04/2020 | 00:58 | מאת: שני

היי, השארית שליה אכן יצאה בווסת הראשון. תודה, שני

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון