ירידה בהמוגלובין ונטילת ברזל בהריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/02/2020 | 13:18 | מאת: יעל

שלום, אני בהריון בשבוע 19. בתחילת ההריון טרם לקחתי ברזל- ההמוגלובין היה 12.6. אחכ ירד ל11. בשלב הזה התחלתי ליטול ברזל. בנתיים נדבקתי בשיגלה לפני 3 שב', שלשלתי מס' ימים ולמרות הנטילה הברזל ירד ל 10.3. לאחר שחלפו הסמפטומים והשלשולים ביצעתי הבוקר בדיקת דם- ברזל 10.4. כל העת מקפידה על 2 כדורי פרוגרד פוליק ביום, לא בקרבת מוצרי חלב. לא היו לי בעבר בעיות עם ההמוגלובין. יש השערה מדוע אין עליה בערכים? האם מומלץ כדור /טיפול אחר? אפילו לאחר לידות לא היה לי ברזל כה נמוך כמו עכשיו.. מאד מתוסכלת. אודה לחוות דעתך ועזרתך. תודה!

18/02/2020 | 22:06 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום - אני ממליצה שתבקשי מהרופא/ה שלך לבדוק פריטין - מעיד על מאגרי ברזל ונותן יותר מידע מאשר רק ההמוגלובין. אם אכן יש מחסור בברזל, אפשר לשקול מתן ברזל דרך הוריד. בברכה, ד״ר בר יוסף

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון