ביוץ ומחזור לאחר הפסקת הנקה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

15/09/2019 | 15:27 | מאת: אביגיל

שלום רב, יש לי תינוקת בת כמעט שנה, אותה הפסקתי להניק לפני חודש. במהלך ההנקה לקחתי גלולת בשם מיקרולוט, אותן הפסקתי לפני כשלשה חודשים. עה שבועות אחרי הפעם האחרונה).לפני חודש, ממש בסמוך להפסקת ההנקה, הרגשתי באופן מאד בירור את הביוץ - הפרשות וכאבי ביוץ מובהקים. (אצלי תמיד הביוץ היה מורגש) ציפיתי שתגיע הוסת שבועיים אח"כ אבל לא הגיעה. היום אני שוב מרגישה כאבי ביוץ (ממש ארבעה שבועות אחרי הפעם האחרונה). לשם הסר ספק ביצעתי בדיקת היריון שיצאה שלילית, ואנחנו משתמשים באמצעי מניעה חילופי. האם יכול להתרחש ביוץ בלי וסת? זו תופעה שיכולה לקרות אחרי הפסקת הנקה?

16/09/2019 | 16:01 | מאת: ד"ר קרן בר יוסף

שלום אביגיל - התהליך של ביוץ גורם לשינוי הורמונלי שגורם למחזור. יש מקרים נדירים של אל-וסת למרות ביוץ (נגיד אם יש הדבקויות ברחם או חסימה) אבל זה באמת נדיר. היה לך דימום/מחזור מאז הלידה בכלל? יכול להיות שהתחושות שהרגשת היו משהו אחר בשחלה.אם העניין הזה ממשיך אני ממליצה לגשת לביקורת אצל הרופא/ת נשים שלך. בכל מקרה אם את לא מקבלת וסת עוד שבועיים, אני ממליצה שוב לבצע בדיקת הריון. בברכה, ד״ר קרן בר יוסף

16/09/2019 | 17:55 | מאת: אביגיל

היי תודה על התשובה. לא קיבלתי מחזור בכלל מאז הלידה. אמשיך לעקוב. כאמור, עד לפני השלשה חודשים לקחתי גלולות שמנעו דימו ם ועד לפני חודש הנקתי

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון