דלקת בנרתיק שמסרבת לעבור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

10/08/2019 | 12:18 | מאת: ש

שלום, מזה כ-3 שבועות שיש לי דלקת בנרתיק שהתגלתה כקנדידה.התופעות היו שונות מבאופן רגיל, לא כללו הפרשה חריגה אלא רק צריבה אודם, בעירה ותחושת כוויה, ולכן לקח זמן לעלות על זה. לאחר לקיחה של נר אגיסטן פורטה, משחת אגיסטן וגינלי וגם חיצונית ללא הקלה, נתנו לי פלוקאנול 3 כדורים בהפרשים של 72 שעות. עד כה ישנה הטבה חלקית בלבד בתסמינים, אך עדיין המקום אדום וכואב, והייתי שמחה לדעת מה עושים במקרה כזה? האם הגיוני שלאחר 3 כדורי פלוקאנול הדלקת לא תעבור? תודה מראש

18/08/2019 | 20:53 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, ממליצה ראשית על תרבית נרתיקית (אולי יתגלה שזו לא קנדידה אלא חידק או פטריה עמידה). עליך חהקפיד על הגיינה מתאימה: ללא תחתוניות , תחתוני כותנא לבנים וכו (אנא קראי באתר https://vclinic.co.il/) . כמו כן עליך לחשוב אם התלונות קשורות לתגובה אלרגית למזהו כמו מרכך כביסה וכו. אם עשית כל אלו ואין מידע נוסף על הסיבה ולפי זה החלטה נכונה לטיפול, פני למרפאה מומחית למחלות העריה. בהצלחה.

18/08/2019 | 22:15 | מאת: ש

היי, כעיקרון כל מה שאמרת ניסיתי, הייתי גם אצל רופאה מומחית למחלות העריה אבל אמרו לי שרוב הסיכויים שזה וולוודיניה ושאין מה לעשות, ושכח פעם שיש גירוי באיזור זה ממש יחמיר את זה. התרבית לפטריה שעשיתי לאחר הפלוקנול חזרה שלילית. העבירו אותי לדלקת למשחת סטרואידים- בטאקורטן אבל מזה חמישה ימים שלקחתי ללא הטבה, אם לא החמרה. כרגע ממש אדום מעקצץ כואב וצורב. בין לבין קיבלתי מחזור שהסתיים. אני גם ללא תחתוניות, והחלפתי מרכך כביסה וכדומה ללא הטבה. האם לדעתך יש משהו אפילו טבעי שמומלץ לנסות? לפחות להטבה עד שאוכל לראות רופא כי הרבה בחופש ואין תורים .. או האם יכולה להיות דלקת ממקור אחר שהוא לא חיידק או פטרייה או מחלת עור? תודה מראש

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון