שאלה לגבי תחילת מחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

30/07/2019 | 18:59 | מאת: יעל

שלום, בת 36, אם לשלושה. לא נוטלת אמצעי מניעה ולא בהריון. כבר מס' חודשים שהמחזור החודשי שלי מגיע בצורה הבאה: בתחילה מופיעות הפרשות חומות יום יומיים. אח"כ מופיע ארוע אחד של דימום אדום "אמיתי"', הפסקה של יומיים ואז 3 ימי דימום מסיבי. בעבר המחזור היה מגיע ישר עם דמם מסיבי. המחזור סדיר ולרוב מגיע כל 25-28 יום. שאלתי- איך להתייחס אליו מבחינת יומי הראשון? האם תחילתו נחשבת בדימום הראשוני שלאחריו יומיים הפסקה או החל מהדמם המסיבי שנמשך מס' ימים רצופים? תודה רבה.

31/07/2019 | 14:36 | מאת: ד"ר נילי רז

היום הראשון הוא זה שבו הופיע דימום אמיתי שמתמשך. ההכתמות (חומרותאו אדומות) שטרם הוסת הן לא נכללות בספירת הימים. כדאי להבדק בשאלה של נישה (אם היה בעבר קיסרי) או פוליפ. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון