אשמח להסבר מה קורה לגוף שלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

04/07/2019 | 07:53 | מאת: חגית

שלום, מבקשת מראש סליחה על האורך. הפסקתי גלולות לפני חודשיים. המחזורים שלי (הטבעיים) מסודרים 25 - 30 יום. מעולם לא התאחר מעבר ל- 30. החודש זיהיתי ביוץ בוודאות ביום ה-16 ע"י בדיקת ביוץ (בימים אחרים היא יצאה שלילית). ביום ה-29, בדיקת הריון ביתית יצאה חיובית אבל הפס היה חלש מאד מאד. ביצעתי בדיקת דם להריון והבטא יצאה = 3.6. כשביצעתי בעבר בדיקות הריון כאשר לא היה הריון התוצאות תמיד היו < 1.2). הבנתי שאני אינני בהריון, וחיכיתי למחזור. היום- יום 33 למחזור האחרון עוד לא קיבלתי מחזור. מרגישה לא טוב כל כך- סחרחורות, בחילות, כאבי ראש. האם יש כאן הריון צעיר? או הריון כימי שנופל? מה אני צריכה לעשות עכשיו? אשמח להסבר.

04/07/2019 | 11:06 | מאת: ד"ר בני פיינר

הייתי חוזר על בדיקת ההריון. אם חיובית אז יש הריון. אם שלילית ככל הנראה מבטא הפלה של הריון כימי והווסת בוא יבוא.

07/07/2019 | 07:00 | מאת: חגית

בהמשך לשאלתי... המחזור הגיע לבסוף ביום ה- 36 לפני שהספקתי לבדוק שוב את הבטא. 1. האם יש צורך לבדוק אותה כעת? 2. האם המחזור הזה מתחיל "דף חדש", והביוץ יהיה כרגיל בעוד 14 יום? או שצפויים שיבושים בחודש הקרוב?

07/07/2019 | 20:38 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום, יש לבצע בדיקת הריון נוספת ולפי הערך חהבין אם יש התקדמות להריון או שבקרוב תקבלי וסת.

07/07/2019 | 21:37 | מאת: ד"ר נילי רז

קשה לנבא מתי תהיה הוסת הקרובה. מוצלץ לבצע מעקב ולהבין מה הטווח של המחזורעם שלך. לפי זה לחשב את הביום (צועד הביוץ היאו 10-15 ימים לפני מועד הוסת הבאה). תוכלי להעזר באפליקציות כמו my calendar שיכוונו אותך למועדים בהם סיכויי ההריון גבוהים/בינוניים/נמוכים. בבצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון