בדיקות דם לבירור מצב פוריות

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/05/2019 | 16:42 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 41, נשואה טרייה, ללא ילדים. ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לביצוע בדיקת דם לבירור מצב פוריות. קיבלתי 4 בדיקות: פרוגסטרון, Estradiol, FSH, LH. מהו הזמן המומלץ ביותר בחודש לביצוע הבדיקה, על מנת לקבל תוצאות מהימנות? תודה מראש!

30/05/2019 | 21:35 | מאת: ד"ר נילי רז

ימים 2-5 לוסת. רצוי יום 2 יש ליטול חומצה פולית כל יום ולבצע סקר גנטי מומלץ גם לבצע AMH - זו בדיקת דם שלעיתים יש לבצע אותה באופן פרטי ולעיתים הקופות מאשרות אותה, נוכח גילך לדעתי כדאי לבצעה להערכה נוספת של הרזרבה השחלתית בגיל 41 אל לך להתמהה אפילו חודש, לדעתי יש לקבוע כבר תור תרופא נשים והערכה והמלצה על המשך דרכים נבונות להשגת הריון . בהצלחה

05/06/2019 | 11:52 | מאת: אני

קראתי בהרבה מקומות שבדיקת FSH מומלצת בין הימים 3-5 למחזור. זה לא טוב אם אעשה אותה ביום השני למחזור, יחד עם השאר הנ"ל? מחר זה היום השני למחזור ואחכ יום שישי וחג, וחבל לי לפספס את החודש. האם זה בסדר, או מיותר ועדיף להמתין לחודש הבא ולבצע הכל ביום השלישי למחזור? אודה לתשובה מהירה ככל הניתן, תודה רבה!!

13/06/2019 | 12:55 | מאת: אני

שלום דר' רז, להלן תוצאות הבדיקות, שנעשו ביום ה-2 למחזור: estradiol 25 - 334.72 fsh - 5.11 lh - 3.18 progesterone - 0.5 האם תקין? האם הערך הראשון להלן אמור להיות מתחת ל-200, כפי שקראתי...? אודה להנחיה... תודה מראש!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון