כאבים לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

28/05/2019 | 16:17 | מאת: שירי

שלום רב, בתקופה האחרונה לאחר קיום יחסי מין (יום למחרת) אני סובלת מצריבה ותחושה של דלקת בשתן. בבדיקה דם ושתן אין לי פטריה .כאשר אני שותה את התרופה לטיפול דלקת בשתן (3 ימים אבקת של חמוציות ) זה עובר. בתקופה האחרונה אני פחות שותה מים ( נמצאת בחו"ל כשכאן חורף )האם זה משמעותי וצריכה רבה של מים תמנע דלקות בעתיד? כיצד ניתן למנוע זאת בעתיד ? האם יש תרופה טבעית שלא אנטיביוטית. האם ניתן למרוח שמן קוסקוס בנרתיק ? תודה מראש

29/05/2019 | 10:33 | מאת: ד"ר נילי רז

את מתארת צריבה לאחר קיון יחסי מין שחולפת ללא אנטיביוטיקה עם תרביות שתן ללא חידק. במקרה זה מומלץ ראשית לתת שתן מיד לאחר יחסי המין. לוודא שבזמן היחסים אין שימוש בחומרים אלרגניים (לא כדאי שמן אלא סיכוך על בסיס מים םללא טעם וריח, למשל ky ודומיו), הסיכוי לאלרגיה לזרע קיים אך קלוש מאוד.אלרגיה ללאטקס אם את משתמשת בקונדום-לנסות להחליף לקונדום ללא לאטקס. במידה ואכן תרביות שתן סטריליות והחמוציות מסייעות לך, בהחלט ניתן להמשיך עם חמוציות, כן חשוב לשתות הרבה, לפחות 2.5 ליטרים ביום לאדם ממוצע. ניתן ליטול סדורל ליום לאחר היחסים. יש כמה מוצרים מניעתיים לדלקות בשתן כמו יוטיפרו ודי-מנוז שניתן לנסות. בהצלחה!

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון