תוצאות בדיקת א.ס.

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/03/2019 | 09:35 | מאת: לילך

שלום, אני בת 62, 9 שנים לאחר סיום המחזור החודשי. עברתי א.ס. וגינלי, והתוצאות הן: * נתוני רחם : מנח - קדמי מידות 42x35x49 מ"מ נצפה rest של 65 סמ"ק שרירן אינטרהמורלי 19x21 מ"מ שריר הרחם מעט מעובה: עובי אנדומטריוזיס - 6.3 מ"מ. שחלה ימנית : מידות : 9x14 מ"מ מרקם השחלה: תקין שחלה שמאלית : (לדברי מבצעת הבדיקה - קשה היה לה לראות את השחלה השמאלית) רושם לרקמת שחלה : 11x13 מ"מ דוגלס : נוזל בכמות קטנה. יש משהו מדאיג בתוצאות ? מה המשמעות של שריר הרחם המעובה ? ( הבנתי ממבצעת הבדיקה שעובי מקסימלי בגילי אמור להיות עד 6 מ"מ). איך צריך להתייחס נוזל הדוגלס בכמות קטנה? תודה על המענה .

21/03/2019 | 17:16 | מאת: ד"ר בני פיינר

על פניו לא נראה משהו מדאיג. רצוי להיות במעקב רופא נשים בפרט לאור עובי רירית הרחם. חשוב גם לדעת אם היה לאחרונה דימום נרתיקי כיוון שבמידה שכן חשוב ליטול דגימה מרירית הרחם לצורך בדיקה מעבדתית

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון