נתונים שמקשים או מקלים על לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

13/02/2019 | 02:56 | מאת: adi

אני ובת הזוג שלי דנו בנושא ילדים בעתיד הרחוק. לדעתה יהיה לי קל יותר ללדת מכיוון שלי היה בעבר ניסיון עם גברים ולה לא, מה שאומר שהיא יותר צרה ממני למטה וגם קרום הבתולין שלה לא קרוע. האם היא צודקת? תודה מראש

14/02/2019 | 08:52 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום רב, לידה מצריכה מעבר של עובר עם היקף ראש של 10 ס"מ. זה גדול יותר מההרחבה של הנרתיק שקורית ביחסי מין. לגבי קרום הבתולין- סביר להניח שהוא יפתח אם תדרשו לטיפולי פוריות. לא בהכרח אם תבצעו הפריה ביתית, עם זאת פתיחת קרום ביתולין זה תהליך פשוט שניתן לבצע בהרדמה של 3 דקות. במילים אחרות זה מאוד תלוי איך שתיכן מסתכלות על זה. כל מה שציינת זה דברים שניתן להסתכל עליהם כפתירים טכנית בקלות ולא חייבים להוות שיקול. לעומת זאת אם זה משהו שרגשית נתפס כטראומטי (למשל אם הזרעות לא יספיקו ותצתרכו ivf שבו מכניסים ספקולום "ברווז"" לנרתיק, לרוב ללא הרדמה) אז זה יץכן שיקול יותר משמעותי. אגב יש נשים שכן היו להם יחסי מין עם גבר ועדין זה עלול להתפס כטראומטי, כך ששתיכן צרכות לחשוב היטב על השיקולים . הייתי מייעצת לכן גם לשוחח עם רופא/ת נשים, מי שמכירים את כל התהליך- ההפריה,לווי ההריון והלידה ולדיין איתם בסבלנות ועם רשימת שאלות , את כל השיקולים. יש מרכז לרפואת להט"ב- יתכן ותוכלו להיעזר בהם בסוגיה החשובה הזו. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון