גלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

06/02/2019 | 12:54 | מאת: הילה

היי, לאחרונה הופיע לי גירוד חזק בנרתיק ומין שריפה או צריבה לאחר קיום יחסי מין. הלכתי לרופא והיא עשתה בדיקה שבה הכניסה צינור ולחצה על הרחם- תוך כדי היא שאלה אם הייתי בהריון או הייתה לי הפלה או הריון לא תקין. ועניתי שלא.. היא אמרה שיש לי פטריה ושלחה אותי גם לאולטראסאונד לקחתי גלולות במשך כ5 חודשים- בהתחלה פמינט עם הפסקת מחזור באמצע ולאחר החתונה לקחתי 3 ברציפות כשבתחילת השלישית פיספסתי גלולה ו3 ימים אחר קיבלתי מחזור. לאחר המחזור התחלתי חפיסה חדשה ועכשיו התחלתי מיד אחרי שהיא נגמרה לקחת יסמין. בהפנייה לאולטרסאונד רשום שהרחם מעט מוגדל. מישהו יוכל קצת להאיר לי על המצב? לפני שאלך לאולטראסאונד.. מה יכולות להיות ההנחות?

06/02/2019 | 14:58 | מאת: ד"ר בני פיינר

לא ממש ברור מתוך הסיפור מה הסיבה שלדעת הרופאה גרמה להגדלת הרחם. אם חשבה שמדובר בהריון הרי שהיתה רואה הריון ברחם. אם מדובר בהגדלה על רקע רחם שרירני לדוגמא (שרירן = גידול שפיר של שריר הרחם העלול לגרום להגדלת הרחם) הייתי מצפה שתאמר לך.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון