היסטרוסקופיה ניתוחית והרדמה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

16/01/2019 | 17:32 | מאת: רבקה

האם ניתן לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת פוליפ הצוואר הרחם ןהוצאת התקן "אבוד" בהרדמה ספינלית/אפידורלית/טשטוש עמוק? או שחייבים הרדמה מלאה?

17/01/2019 | 14:49 | מאת: ד"ר בני פיינר

ניתן לבצע או ללא הרדמה כלל בשיטה המכונה See & treat ע"י הסטרוסקופ דק במיוחד, או בהסטרוסקופיה ניתוחית בהרדמה כללית קצרה. לא נהוג לבצע בהרדמה ספינאלית (למרות שניתן טכנית) כיוון שבסוג זה של הרדמה פלג הגוף התחתון נשאר משותק למשך מספר שעות בעוד שהפעולה עצמה אורכת כ-10 דקות בלבד.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון