מחזור לא סדיר אבל הצלחתי להכנס להריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

21/02/2017 | 08:51 | מאת: אסתי

יש לי שחלות פוליציסטיות, פרופיל הורמונאלי תקין. נכנסתי להריון לפני חודשיים טבעי והחלטתי לסיים את זה. הרופאה במרפאה של ההפלה אמרה לי שעליי לסדר את המחזורים שלי באמצעות גלולות. (המחזורים שלי נעים בין 27-44 יום, ממוצע 32) אני מתנגדת לגלולות אידיאלוגית וגם לא יכולה לקחת בגלל בעיות קרישת דם. רציתי לדעת האם יש חשיבות לסדר את המחזור, שכן הוא דיי מסודר- הוא מגיע עד הטווח הזה. ארצה לדעת אם זה משהו שעליי לטפל בו או מצב תקין. תודה יום טוב

23/02/2017 | 07:02 | מאת: ד"ר בני פיינר

אסתי שלום, אין חשיבות רבה להסדרת הווסת אם לך אי הסדירות אינה גורמת לאי נוחות. המוטיבציה לקחת גלולות במקרה שלך היא אחרת לגמרי. בנשים עם שחלות פוליציסטיות קיימת חשיפה מתמשכת של רירית הרחם להורמון האסטרוגן אשר אינה תמיד מאוזנת ע"י פרוגסטרון המופרש מהשחלה לאחר הביוץ. חשיפה מתמשכת לאסטרוגן ללא הגנה של פרוגסטרון אינה בריאה לרירית הרחם לטווח הארוך ומהווה אף גורם סיכון לסרטן של רירית הרחם. גם אם קיימת בעיית קרישיות את יכולה ליטול גלולות פרוגסטרון בלבד (סרזט / מיקרולוט) או להשתמש בהתקן תוך רחמי המפריש פרוגסטרון (מירנה / ג'נס) כדי להשיג את המטרה הזו. בברכה

23/02/2017 | 08:04 | מאת: אסתי

תודה על תגובתך דוקטור. איך אדע אם זה המצב שיש לי יותר מידי הפרשת אסטרוגן ופחות פרוגרסטרון? אני עוקבת אחרי חום השחר ויש לי חום גבוה bbt כ15 יום לפני כל מחזור. לתגובתך אודה

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון