קרטקונוס

דיון מתוך פורום  קרנית העין

08/09/2007 | 12:44 | מאת: גל

לפני 5 חודשיים בערך גילו לי קרטקונוס בעין שמאל בשלב שני של המחלה. הייתי בהתייעצות אצל מומחה שהמליץ על ניתוח בשיטת הטבעות . אם זאת אני מתלבטת מאחר והטיפול בעדשות אינו מטפל במחלה אלא רק עוצר אותה .אפשרות נוספת היא השתלת קרנית. שאלתי היא האם עדיף לבצע את השתלת הקרנית ולא ללכת על עניין הטיפול בטבעות ומה הסיכונים והסיכויים בשתי האופציות. תודה

הטיםול בקרטוקונוס כולל בשלב ראשון משקפיים אח"כ עדשות מגע (יש סוגים שונים של עדשות מרכות ועד לסקלרליות)ומטרתן רק לשפר ראיה . עדשות מגע כמו גם השתלת סוגים שונים של טבעות לא נועדו לעצור התקדמות קרטוקונוס אלא רק לשפר ראיה . מטרת הטבעות רק להביא את הקרנית למצב בו ניתן להרכיב עדשת מגע זה לא נועד להסיר עדשות ולעבור למשקפיים. השיטה היחידה שעשויה לעצור קרטוקונוס היא הקרוסלינקינג (על כך בהרחבה נפרסם כתבה באתר הזה בקרוב מאוד) . לא למהר להשתלת קרנית זה ניתוח עם סיבוכים וגם לאחר השתלת קרנית ברב המיקרים יש להרכיב עדשות מגע ואין בניתוח זה משם עצירת הקרטוקונוס מה גם שלשתל קרנית תוחלת חיים של כ 15-20 שנה במיקרים הטובים וחלק ניכר כ 10-15 שנה

03/11/2007 | 09:35 | מאת: אדידס

לפני כשנה אובחנתי כחולה בקוטוקונוס בעין שמאל. לאחר התייעצויות רבות טופלתי ע"י עדשות מיוחדות לקרטוקונוס, יש לציין כי תחילה נאמר לי שעדיף עדשות מגע קשות אך לא הסתגלתי אליהן. כעת אני עם העדשות הרכות המיוחדות לקרטוקונוס, הבעיה היא שלעיתים קרובות מאוד יש לי טישטוש בראיה בעין שמאל. כשהתייעצתי עם הרופא הוא טען כי יתכן וזה מהתייבשות העדשה. האם אכן זה יכול לקרות רק בעיין אחת? או שמא העדשה לא מתאימה לי ועדיף לנסות ולהסתגל לעדשות הקשות???

מנהל פורום קרנית העין