היפרדות זגוגית העיין

דיון מתוך פורום  קרנית העין

13/08/2009 | 15:31 | מאת: אוה

0לפני שבוע אובחן אצלי ניפרדות זגוגית העיין ואני רואה עיגול שחור מול העיין.נבדקתי אצל רופאה ושללה קרע ברשתית.השאלה שלי היא-1.האם זה נגרם עקב ניתוח קטרקט שעברתי לפני כ-3 חודשים?2. האם מותר לי הפעלה גופנית מאומצת בחדר כושר?

היפרדות זגוגית הינה תופעה נפוצה בגיל המבוגר ומתרחשת גם ללא כל סיבה מיוחדת. לעיתים זה קורה לאחר ניתוח קטרקט מאחר ובניתוח הקטרקט מחליפים עדשה טבעית בעובי של כ 4 ממ בעדשה מלכותית בעובי של כ 1 ממ . אין מגבלת פעילות גופנית אך יש לחזור לבדיקה עם יש נקודות שלא שטות או כתם שחור קבוע או יותר נקודות שחורות

מנהל פורום קרנית העין