dermoid (conjunctiva)

דיון מתוך פורום  קרנית העין

22/06/2009 | 09:22 | מאת: אנה

שלום ד"ר צדוק, כתבתי כאן לפני כשבוע על הבן שלי עם dermolipoma בבדיקת מעקב האחרונה קרנית שקופה, גוש לבן עם כלי דם בקוטר כ3 ס"מ נזאלית עליון. יש רווח של כ1 מ"מ מהלימובס, מגיע עד גבול האישון עם עכישורת עדינה באפיתל מרכזית עד האישון ומעט בציר. בחסימה של העין ראיתי שהילד עוכב גם עם העין החלשה. בדיקת חדות ראייה: בעין החלשה x 90 1.50+2.50 שמאל +1.00 +1.00x90 אשמח על חוות דעתך, אנה

אם האישון חופשי , ואני מתרשם מהמספרים שאת נותנת שהוא אכן חןפשי אז ניתן לשקול מעקב עם סגירות של העין הטובה מאחר וסביר להניח שאיכות הראיה (לא מדובר בחדות) נמוכה יותר בעין החולה בהשוואה לעין האחרת ולכן יפתח עין עצלה , לכן לדעתי כדאי סגירות ומעקב . אם הדרמואיד יגדל ויכנס לאישון אז לשקול ניתוח את יכולה לעקוב בעצמך עי צילום העיניים עם מצלמה עם זום גדול ולהשוות את התמונות במחשב

מנהל פורום קרנית העין